Over ons
Wij maken Texelse kaas met verse melk, afkomstig van onze eigen koeien. Na het melken gaat de melk in de kaastobbe. Hier wordt er zuursel en stremsel aan toegevoegd. Na een half uur is de kaas dan goed gestremd en kan het snijden beginnen. Er ontstaan door het snijden wrongel en wei. De wei is een restprodukt en de wrongel wordt de uiteindelijke kaas. De wrongel doen we in een kaasvat, deze zijn er in verschillende maten. Het kaasvat gaat onder de pers en de wrongel wordt samengeperst tot een mooie kaas. Na het persen laten we de kaas ongeveer 6 uur rusten. Na het rusten is het tijd voor het pekelbad (zout water).Hierdoor krijgt de kaas een mooie stevige korst en een lekkere smaak. Als het pekelen klaar is leggen we de kaasjes te drogen, er komt dan ook een laagje coating op. Nu kan het rijpen beginnen. Na 2 weken tot 1 jaar zeggen we: EET SMAKELIJK!!!
- www.boerderijdeduinen.nl
- 0222 316 048
- Vuurtorenweg 107 1795LL De Cocksdorp
- Ik ben - Producent van product
Den Hoorn, North Holland
Netherlands 1797 RN