Aangesloten leden van
Echt Texels Produkt

Onze leden
& labels

Met een Echt Texels Produkt geniet je ultiem van wat Texel te bieden heeft. Het zijn gegarandeerd pure producten en je proeft en ervaart de unieke eilandkwaliteit. Om ons logo te krijgen, moet een bedrijf of product aan verschillende eisen voldoen. Zo kunnen we het Texelse product bewaken en promoten, met de focus op originaliteit en kwaliteit. Om in aanmerking te komen voor het logo ETP, moet men onder andere met grondstoffen werken die voor minimaal 75 procent van Texel komen. De receptuur is origineel Texels, het vee is verwekt, geboren en geweid op Texel en wat betreft de schapen moeten deze van het Texelse ras zijn. Niet consumptieve producten hebben een authentiek Texels karakter en bestaan voor minimaal 25 procent uit Texelse grondstoffen. Het product wordt op het eiland ontworpen en geproduceerd. Onze Echt Texelse producten komen tot stand uit duurzame productie, met respect voor mens, dier en milieu. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van onder andere antibiotica, chemische gewasbescherming en chemische meststoffen. De toekenning van het handelsmerk ETP gebeurt door een productencommissie. Voldoe je niet aan de eisen, dan mag je het logo dus niet op je product plaatsen

Onze leden zijn onderverdeeld in drie categorieen:

Uitleg van onze labels

Ik
ben

- Producent van product

Dit zijn de Echt Texels Product producenten. Je herkent ze aan de groene kleur. De grondstgoffen moeten hiervoor minimaal 75% van Texel komen en de receptuur is origineel Texels. Het vee is verwekt, geboren en geweid op Texel. Wat betreft schapen moeten deze van het Texelse ras zijn. Niet-consumptieve producten hebben een authentiek Texels karakter en bestaan voor minimaal 25% uit Texelse grondstoffen. 

Ik
verkoop

- Verkoper van product

Dit zijn de Echt Texels Produkt verkooppunten. Als je over het eiland trekt zul je ongetwijfeld plekken tegenkomen waar Echt Texels producten verkocht worden. Dit kunnen producenten zijn die hun eigen producten aanbieden, maar ook externe winkels die minimaal vijf Echt Texelse Producten verkopen. Zij versterken en promoten het Echt Texels Product.

Ik
werk met

-Verwerker van product(en)

De verwerkers zijn bedrijven zoals een slagerij of horecagelegenheid die de Texelse comsumptieproducten verwerken en verkopen. Zij versterken het imago van de Texelse producten, aangezien zij de achtergrondverhalen kennen en zorgen dat deze producten bij de consument terecht komen. Bij onze verwerkers proef je dus heerlijke écht Texelse gerechten. Je herkent ze aan de oranje kleur.

 

Zoek en vind aangesloten leden van
Echt Texels Produkt

Filter op categorie:

Image

“Bekijk ook ons magazine, vol met Texelse verhalen, lokale recepten en tips!”

Image
Image
Image
Image
Image

Echt Texels Product

Echt Texels Product

Socials

© Copyright  Echt Texels Produkt. Alle rechten voorbehouden.