De Hoge Kamp

Lamsvleesboerderij ‘De Hoge Kamp’ is gelegen op het oude land van Texel tussen Den Burg en Den Hoorn. Op de boerderij zijn ruim 300 Texelse schapen aanwezig. Natuurlijk en diervriendelijk lamsvlees van het eiland Texel, een garantie voor kwaliteit en smaak!

Hotel De Lindeboom

In Hotel De Lindeboom logeert u in een pand uit 1891 dat één en al authentieke en nostalgische sfeer ademt. Onze koks laten u proeven van de moderne keuken, die in het gebruik van Oosterse kruiden een duidelijke knipoog maakt naar de VOC-tijd.

Jan de Wit

Al sinds 1930 is de familie De Wit bekend van de handel in dranken. Tegenwoordig is De Wit Dranken vooral bekend van de producten Juttertje en Kees Boontje, typische Texelse drankjes. Juttertje is het meest populaire kruidenbittertje van Texel.

Restaurant Gusta

Restaurant Gusta is een jong en verrassend restaurant op Texel. Pure smaken, verrassende combinaties en liefde voor mooie producten: dat is waar wij voor staan.

Havenrestaurant

Op Texel kunt u genieten van de producten die op of om het eiland te vinden zijn. Verse vis van onze Noordzeekotters, de lekkerste garnalen uit de Waddenzee, ons bekende lamsvlees en heerlijke kazen. Al deze producten worden door chef-kok Jan C. Stolk met liefde verwerkt.

Reuze Aardbei

De Reuze Aardbei is het fruitbedrijf van Theo en Nico Boersen. In tegen-stelling tot andere telers in Nederland brengen zij hun aardbeien niet naar de veiling. Zij verkopen hun zomerkoninkjes uitsluitend op Texel. De Reuze Aardbei heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig fruitbedrijf.

De Witte Engel

Schuin tegenover de grote kerk aan de Binnenburg in Den Burg vindt u De Witte Engel. In de ruime sfeervolle winkel vindt u veel originele textiele creativiteit. Zie voor meer informatie, activiteiten en openingstijden: Dewitteengel.nl. Voel u creatief verwend bij De Witte Engel!

De Waddel

Schapenbedrijf De Waddel ligt aan de voet van de Hoge Berg in een prachtig landschapsreservaat waar al eeuwenlang schapen lopen. Van de melk wordt op de stolpboerderij uit 1625 rauwmelkse schapenkaas gemaakt volgens een traditioneel recept.

Keijser Texelse Asperges

De asperges van Keijser zijn een begrip op Texel. Het zilte zeeklimaat zorgt dat de asperges langzaam groeien, waardoor het een malse delicatesse is. Kom in de aspergetijd langs in de boerderijwinkel van Hoeve Ongeren bij De Waal!